Portálhírek

2016 tavaszi kurzusok

 
 
Kép
2016 tavaszi kurzusok
Fodorné Tóth Krisztina írta 2016. március 28., hétfő, 18:56 időpontban
 

Újra online kurzusok a KPVK-n!

 

2016-ban újra nyílt online kurzusokat indít a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar. Ezúttal három magyar nyelvű, természetesen a világ minden pontjáról egyetlen regisztrációval elérhető kurzus kezdődik április és május hónap során. A regisztráció, a kurzusokra való beiratkozás és maga a képzés is a http://eclub.pte.hu felületen, a kar saját Moodle keretrendszerében történik. Az érdeklődők minden költség és kötelezettség nélkül jelentkezhetnek, az adott kurzus feltételei szerint.

A tananyagok, illetve a feladatok heti ütemezésben jelennek meg, és heti 3-6 óra munkát igényelnek. A feladatok megfelelő színvonalú teljesítése esetén a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar igazolást ad a résztvevőknek a kurzus sikeres elvégzéséről. Az igazolás birtokában egyes kurzusok esetén (ezt külön jelöljük a kurzusok leírásánál) a résztvevő a kar képzésein kurzusát, illetve kurzusait teljes vagy részkurzusként elismertetheti.

Az induló kurzusok:

 

Projektmenedzsment és pályázatírás

-          9 hetes kurzus

-          indulás: 2016. április 14.

-          a regisztráció kezdete: 2016. március 31.

-          zárás: 2016. június 16.

-          tutor: Fodorné Dr. Tóth Krisztina, Horváth Judit Bernadett (toth.krisztina@kpvk.pte.hu, horvath.judit@kpvk.pte.hu)

Kurzusleírás

 

Google mesterfokon (Információs műveltség és a Google)

-          6 hetes kurzus

-          indulás: 2016. április 20.

-          a regisztráció kezdete: 2016. április 6.

-          zárás: 2016. június 1.

-          tutor: Dr. Egervári Dóra, Fodorné Dr. Tóth Krisztina (egervari.dora@kpvk.pte.hu, toth.krisztina@kpvk.pte.hu)

Kurzusleírás

 

Lépten-nyomon statisztika

-          5 hetes kurzus

-          indulás: 2016. május 3.

-          a regisztráció kezdete: 2016. április 19.

-          zárás: 2016. június 7.

-          maximális létszám: 30 fő

-          tutor: Bitáné Dr. Biró Boglárka (biro.boglarka@kpvk.pte.hu)

Kurzusleírás

 

A kurzusokra jelentkezni egyszerű regisztrációval lehet a http://eclub.pte.hu oldalon, majd a kiválasztott kurzusra való beiratkozással, a kurzus felvételével a rendszerben. A korábbi online kurzusokon részt vett érdeklődőknek nem szükséges újra regisztrálniuk, a korábbi felhasználónevük és jelszavuk továbbra is rendelkezésükre áll. Az új regisztrálók a regisztráció megerősítése után (ami egy, maximum két napot vesz igénybe) vehetik igénybe a kurzusfelületet.

 

Minden kurzusunk tutorált és ütemezett. A tutorálás azt jelenti, hogy a résztvevők munkáját szakértő támogató kolléga, tutor segíti; elsősorban a feladatok értékelésével és a szakmai kérdések megválaszolásával. Az ütemezettség pedig azt, hogy az egyes tanulási szakaszok adott sorrendben követik egymást, és hogy a feladatok teljesítése határidőhöz kötött. Az adott időszakon belül azonban mindenki kötetlenül, saját tempójában tanulhat.

 

Az online képzések megfelelő gondozása és fejlesztése érdekében ebben a képzési szakaszban a résztvevők adminisztrációs díj ellenében végezhetik el a kurzusokat. A díj mértéke kurzusonként 5000 Ft, amelyet az adott kurzus félidejéig szükséges befizetni. A PTE KPVK hallgatói továbbra is adminisztrációs díj nélkül teljesíthetik a kurzusokat.

(Neptun-kódjukat tüntessék fel a profiljukban!)

 

A kurzusokkal kapcsolatos kérdéseikkel forduljanak bizalommal Fodorné Dr. Tóth Krisztinához, a kurzusok szervezőjéhez (toth.krisztina@kpvk.pte.hu), illetve figyeljék honlapunkat, Facebook-oldalunkat és az oktatási felületet friss információkért.